ana dolinar Odkrito.si

Ani Dolinar zaradi zapletov prekinili nosečnost

mešalec1 Svet24.si

Bodo nove hiše Slovencev ostale prazne in ...

intuicija 1 Petisvet

5 nujnih opozoril, da nekaj ni ...

glarus Svet24.si

FOTO: Pirati so jih presenetili s kalašnikovi

meghan markle stara Svet24.si

Tako bo osivela in se zgubala Meghan Markle

čokolada Najstnica.si

Recept za zdravo čokolado

HELENA BLAGNE napoved singla Kar bopa bo (final edit) Njena.si

Kako je bila Helena Blagne videti v resnici?

Ljudje

Skuhati znam edino hrenovke in jajca

Goran Dragić, naš zlati košarkar, o ženi, otrocih in ciljih

Avtor:

Alenka Sivka

Značke:

Star je 32 let, pa je že legenda. Košarkarska legenda, ki jo pozna vsak Slovenec, pa tudi marsikateri zemljan. Profesionalni igralec v ligi NBA, visok 191 cm, branilec in organizator igre. Popeljal nas je do zlata na evropskem prvenstvu v košarki, tega »mu« ne bomo nikoli pozabili. Na Rogli, kjer že pet let prireja košarkarske kampe za osnovnošolce, nam je prijazno naklonil nekaj minut za pogovor. Je preprost, nasmejan, dostopen. Ljubeč oče hčerke Victorie in sina Matea ter žene Maje.

Kaj je naredilo bistveno razliko med vami in drugimi, ki so trenirali košarko? Zakaj ste vi danes eden najbolj znanih igralcev na svetu? Ste bili bolj zavzeti, zagrizeni, ste več trenirali?

Kot ste rekli, na svetu vsako leto »draftirajo« (rekrutirajo, vzamejo v NBA, draft = nabor) samo 60 igralcev. Sledil sem svoji želji, svojim sanjam, zmeraj sem trdo delal, po horoskopu sem bik, tako da sem zelo trmast. Morda je vse to pripomoglo k temu, da nisem odnehal.

Kot eden najboljših košarkarjev ste postali vzornik mnogim mladim. Se zato počutite kaj odgovornega?

Seveda se počutim, a drugi ljudje ne morejo vplivati na tvoje življenje, te spremeniti. Poskušam biti vzornik, čeprav sem včasih morda malo bolj grob, kot bi smel biti. Na nedavni tekmi sem udaril nasprotnika, Bena Simmonsa, to ni bilo ravno lepo, a včasih popustijo živci, pa se kaj zgodi. Sicer poskušam biti miren in športno pošten. Sem pač samo navaden smrtnik. (smeh)

Kakšne pa so vaše vrednote? Biti dober oče, dober mož? Kaj vam v življenju veliko pomeni?

Ali sem dober oči, se bo pokazalo šele čez nekaj let, ko bosta moja mala dva odrasla in si ustvarila svoji družini. Zdaj lahko samo rečem, da smo mi kot družina še vedno skupaj, imamo se radi, vse deluje izvrstno.

Veliko časa ste od doma, kako to potem nadoknadite?

Ja, zelo dobro se zavedam, da sem premalo doma, zato poskušam vsaj takrat, ko sem, ženi izkazovati vso pozornost, ki jo lahko.

Ji skuhate kosilo, jo peljete na večerjo, jo zmasirate? Kako ji izkažete pozornost?

Rad ji prinesem rožice, rad jo presenetim. Ko sem bil na sprejemu pri predsedniku Pahorju, ji nisem povedal, da prihajam domov dan prej, in sem jo presenetil. Kuham ravno ne, nisem dober kuhar, pripraviti znam edino hrenovke in jajca, to je to. (smeh) Osnovno. Pred kratkim je bila žena povabljena na Dior Fashion Week, pa sem šel z njo. Bil sem sicer skeptičen, ne maram preveč takšnih dogodkov, ampak sem šel bolj zaradi nje, na koncu mi je bilo pa čisto všeč.

Zakaj vam je bilo celo všeč?

Ker je bilo drugače. Misli sem, da bomo samo gledali modele, ki bodo hodili po modni brvi, a je bilo veliko več. Večerja, spoznavanje Diorjevih gostov, pokazali so nam, kako nastajajo njihova oblačila, razkazali so nam Pariz. Vse je bilo enkratno organizirano. Izvrstno je bilo.

Videla sem vajine fotografije s te prireditve, mediji so pohvalili vaša oblačila in oblačila vaše žene Maje. Kdo skrbi za vajino oblačenje?

Za to priložnost je poskrbel prav Dior.

Vam lepo oblačenje sicer pomeni kaj v življenju ali ne?

Pa, ja, rad se lepo »zrihtam«. A vseeno ne bi kupil kakšne Diorjeve obleke, ki stane 20.000 evrov. (nasmeh)

Celoten članek si lahko preberete v 28. številki revije Zarja (10.7.2018). 

***null***