franci planinsek - ms Odkrito.si

Franci Planinšek o nadzoru nad sinom in bivši ...

Emi Nikočević Svet24.si

Takšna je druga plat menedžerja Bara

Sanje, duša Petisvet

4 znaki, da gre za čas pred vašo smrtjo

vreme, ohladitev, dež Svet24.si

Velika vremenska sprememba: tako hitro se bo ...

Kimberly Thompson Svet24.si

Beyonce obtožila čarovništva, prisluškovanja ...

maja zupan miss 2017 Najstnica.si

VIDEO: Kako se pripraviti na lepotno tekmovanje?

anela sabanagic 4 Njena.si

Takšna je Bizovičarjeva izbranka mesec dni po ...

Ljudje

Voda je sila mojega življenja

Akiko Stein nadaljuje mirovni projekt raziskovalca vode dr. Masaruja Emota

Avtor:

Katja Božič

Značke:

S petjem in z zvokom iz tradicionalnega indijskega glasbila šruti je Japonka Akiko Stein, ki po smrti svetovno znanega raziskovalca dr. Masaruja Emota nadaljuje njegov mirovni projekt, v trenutku pritegnila zanimanje otrok gorenjske walfdorske šole. S poskusi jim je pokazala, da naše življenje sestavljajo različne vibracije, ki so očem večinoma nevidne, a še kako vplivajo na naša življenja! Prijetni zvoki in čustva, ljubezen ustvarjajo lepe informacije in še lepše oblike. To nam je tudi pokazala. Potem ko je na kovinsko ploščo nasula zrna soli, je z violinskim lokom potegnila po robu plošče, in ta je zazvenela, sol pa se je v naslednjem trenutku uredila v neverjetno lepo obliko kristala! Ostali smo brez besed. »Takšni fenomeni so mogoči samo s pomočjo vode,« je povedala. S svojimi delavnicami namreč želi našim najmlajšim posredovati sporočilo, kako pomembna je voda za naše življenje.

»Delo z otroki je hrana za mojo dušo, kadar sem z njimi, moje srce trepeta od radosti!« nam je zaupala Akiko, predstavnica laboratorija dr. Masaru Emoto in vodja projekta Emoto Peace Project v nemško govorečih državah. Dr. Emoto je bil svetovno znani raziskovalec vode in avtor številnih knjig, med katerimi je najbolj znana Sporočilo vode. Vodo je izpostavljal različnim vplivom, jo zamrznil, fotografiral njene kristale in prišel do osupljivih odkritij. Na podlagi različnih oblik kristalov je sklepal, kako lahko različni dejavniki dobro ali slabo vplivajo na vodo. Fotografije je objavil v knjigi, različico pa naredil tudi za otroke, saj je spoznal, da mora nekaj storiti za prihodnost svojih vnukov, da bo naš planet boljši in mirnejši. Želel si je, da bi njegovo knjižico dobilo v roke deset odstotkov otrok na svetu. Srečanje z dr. Emotom je pred leti Akikino življenje povsem spremenilo, obdobje opisuje celo, kot da se je na novo rodila. Življenje je posvetila elementu vode in se odločila nadaljevati njegovo delo. V Slovenijo je prišla na povabilo ekipe podjetja Flaška, ki se je prejšnje leto pridružilo Emotovemu mirovnemu projektu in izdalo slovensko izdajo otroške knjižice Sporočila vode.

Prava pot je slediti srcu. Akiko je že kot otrok nekako vedela, da ne bo ostala na Japonskem. »V pogovorih s tujci sem se vedno počutila domače, imela sem občutek, da jih razumem in da oni razumejo mene.« Študirala je jezike – angleščino, potem še nemščino in pod vplivom filma The never ending story ter dečka Moma, ki je igral v njem, jo je pot pripeljala v Nemčijo, kjer zdaj živi že več kot dvajset let. Pod pokroviteljstvom mame, učiteljice japonskih tradicionalnih instrumentov, se je naučila igrati nekaj glasbil. A ker sta jo starša prepričevala, da v glasbi ni denarja, se je preživljala s prevajanjem, z delom v pisarni. Vseskozi pa jo je vleklo tudi v alternativne vede; naučila se je masaže šiatsu, akupunkture, zdravljenja z zvokom – to je bil njen hobi, saj je ves ta čas v sebi slišala glas staršev, da si s takimi rečmi ne more služiti kruha, da je samo stabilno delo pravo. Bolezni otrok pa so jo streznile in dokončno prebudile ... »Hčerka je imela vseskozi težave z ušesi, bila je na šestih, sedmih operacijah, na koncu ji je najbolj pomagala homeopatija. Sin pa je že od rojstva bolehal za hudim atopijskim dermatitisom. Še objela sem ga težko, tako ga je vse bolelo, koža mu je mestoma kar pokala. Zdravnik mi je rekel, da bodo kortikosteroidi sicer pomagali, ampak lahko da bo kot stranski učinek dobil astmo. Ker nisem hotela tvegati, sem se še bolj usmerila v alternativne vode, da bi pomagala otrokoma, hkrati pa sem iskala odgovore na svoja številna vprašanja.« Na poti njenega notranjega potovanja je v njeno življenje vstopila – voda. Spomnila se je Emotovega življenjskega dela, še enkrat prebrala njegovo knjigo in začutila, da mu mora napisati pismo, kako zelo je vesela, da je odkril nekaj tako veličastnega. »Odpisal mi je v istem dnevu in me povabil v Tokio na izobraževanje. Povedal mi je, kako zelo me razume in kako je tudi on v nekem trenutku preprosto začutil, kaj mora početi. En mesec kasneje sem že bila na Japonskem, in to potovanje je popolnoma spremenilo tok mojega življenja. Počutila sem se, kot da sem prišla domov. Našla sem, kar sem iskala.«

Več v Zarji, 15.5.2018