indira emina ekic Odkrito.si

Ekićeva je na trnih

bencin, gorivo Svet24.si

Gorivo bo jutri malce cenejše

Ryan Hammons Petisvet

Preden je umrl ...

portugalska ladjica Svet24.si

Smrtonosno portugalsko ladjico opazili v Jadranu: ...

Michael Jackson Svet24.si

Znani obrazi, ki ne znajo upravljati z denarjem

čokolada Najstnica.si

Recept za zdravo čokolado

Voranc Boh (1) Njena.si

Umrl priljubljeni Blaž iz Reke ljubezni!

Ljudje

Novo leto, novo srce, novi upi

Če le kdo lahko reče, da je za njim zelo dramatično leto, je to zagotovo portugalski pevec Salvador Sobral – najprej je maja zmagal na evrovizijski popevki v Kijevu, konec leta pa je kot zgodnje božično darilo dobil novo srce. Če bo šlo vse po sreči, pravijo zdravniki, bo zdaj lahko živel povsem normalno.

V Kijevu je Sobral dokazal, da na Evroviziji še vedno lahko zmaga dobra glasba, ne le kičast cirkus. Zmagovalno pesem, preprosto balado o izgubljeni ljubezni Ljubiti za dva (Amar pelos dois), je odpel brez plesalcev, brez bleščečih kostumov, brez posebnih učinkov, bil je samo mladenič v prevelikem suknjiču, s čopkom in velikimi temnimi očmi, izgubljen na ogromnem odru. In s pesmijo, ki jo je napisala njegova sestra, zapeto v jeziku, ki ga večina evrovizijskih gledalcev ni razumela, razumeli pa so čustva, ki so vela iz nje, je prepričal poslušalce. In zmagal. Z naskokom.

Že takrat je bilo jasno, da je mladenič krhkega zdravja, četudi sta oba s sestro zanikala, da bi imel težave s srcem, kot so pisali tabloidi. A se je izkazalo, da so imeli tabloidi tokrat prav. Septembra je Sobral zaradi zdravstvenih težav nehal nastopati, konec leta so mu presadili srce. »Srečno,« je menda Salvador pred operacijo zaželel svojemu kirurgu. In je šlo kar srečno, sporočili so, da fant po operaciji dobro okreva. A zapletov še ni bilo konec – komaj je dobro prišel z intenzivne nege, je moral spet nazaj. Odpovedovale so mu ledvice. A so tudi to uredili in 28. decembra, ko je Salvador praznoval svoj osemindvajseti rojstni dan, je bil še vedno v bolnišnici, a že odločno na poti k okrevanju. Vsekakor je že toliko pri močeh, da neutrudno tvita. Njegovo najnovejše sporočilo se konča z optimističnim »kmalu na svidenje«. Oh, se že res veselimo.