rosvita02 Odkrito.si

Priznanje: Rosvita Pesek spregovorila o prepirih z...

Ana_Bar_091 Svet24.si

Jasna Kuljaj povedala, kakšna bo njena prihodnost

marjan ogorevc Petisvet.si

Marjan Ogorevc: Človek lažje najde smisel ...

Vrtec_3 Svet24.si

Drama v vrtcu: Zalezovala je celo babice in dedke ...

camila s krono Svet24.si

Camilla bo kraljica, ker je tak zakon!

bql barcelona Najstnica.si

BQL izdala novo pesem

lado 7 Njena.si

Andrej Škufca razkril spol in ime otroka

Ljudje

Ženska leta 2016 je Eva Macun

Drevi smo v Slovenski filharmoniji prvič razglasili Žensko leta 2016.

Avtor:

Revija Zarja

Značke:

Akcija revije Zarja je nasledila tradicionalni izbor Slovenke leta; ime je torej drugačno, kriteriji pa so ostali enako visoki kot prej. Izpostavljati želimo izjemne ženske, pogosto prezrte, a strokovno odlične in osebnostno navdihujoče. Njihova izjemnost je v tem, da poleg vsega na številne različne načine spreminjajo življenja drugih na bolje. Prvi častni naziv ženske leta so bralke in bralci dodelili Evi Macun.

Letošnjo svečano prireditev je vodila Blažka Muller Pograjc, vloga slavnostnega govornika je tokrat pripadla zamejskemu pesniku Miroslavu Košuti. Nagrado, unikatni kipec priznane umetnice Ljubice Ratkajec Kočica, je ženski leta 2016 izročila Melita Berzelak, glavna urednica revije Zarja, najbolj priljubljene slovenske družinske revije, ki izhaja pod okriljem Media24.

Za odlično vzdušje na prireditvi so letos poskrbeli a capella zbor Kreativo z gostjo Jadranko Juras in izvrstno izvedbo skladbe Ta noč je moja, zbor Bee Geesus je navdušil s fantastično predelavo skladbe Ain't no mountain high enough, prireditev pa sta zaznamovali tudi dve mladi in izredno nadarjeni Slovenki – operna pevka Eva Černe z interpretacijo Mio Bambino Caro in Alja Petrič z izvedbo moravske ljudske pesmi Ej, Lasko, Lasko.

Tik pred svečano razglasitvijo je glavna urednica revije Zarja, Melita Berzelak predstavila novo humanitarno akcijo revije Zarja, skupaj z gospodom Jožetom Maroltom, direktorjem podjetja Bimedia, uradnim zastopnikom za naravna prehranska dopolnila NOW, pa sta gospe Aniti Ogulin, predsednici društva Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste Polje, predala darilni bon v višini 500 evrov.

Za naziv ženska leta 2016 so se potegovale kandidatke, ki se lahko pohvalijo s posebnimi pozitivnimi lastnostmi, prizadevanji za boljši svet, pokončno držo ali uspešnostjo na svojem področju: Jelena Aščić, Ljerka Belak, Joža Hodžar, dr. Barbara Jaki, Božena Kolman Finžgar, Eva Macun, Veselka Pevec, dr. Jožica Rejec, Ana Roš in prof. dr. Svetlana Slapšak.

Kandidatke za žensko leta 2016 je pred prireditvijo slavnostno sprejel predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.