nebo Dobra karma

Tedenski horoskop: povezava Sonca, Jupitra in Lune...

pacient, smrt Svet24.si

Razglasili so jo za mrtvo, devet dni po pogrebu se...

zoran jankovic pl Reporter.si

Kako je Zoran Janković »izdal« rdečo zvezdo: Z...

FOTO2 regres, plača, denar Svet24.si

Šok za samostojne podjetnike. 240 evrov več za ...

fd1fa205f0af268e6fdc-2 Necenzurirano

Janša povozil stroko in rešil dobavitelje hitrih...

aca lukas Odkrito.si

Aretirali Aco Lukasa

Rok Benkovic Njena.si

Ste vedeli, da se je Rok Benkovič leta 2018 ...

MDN

Kandidatke za Slovenko leta 2020

Tokrat smo zaradi znanih okoliščin resda malce čakali, a niti na misel nam ni prišlo, da bi prav zdaj, ko je to najbolj potrebno, z žarometi ne osvetlili izjemnih žensk, njihovega prizadevanja in vsega, za kar se borijo.
Vaših predlogov, drage bralke, cenjeni bralci, je bilo tokrat še posebno veliko, kar kaže na to, da vam je kljub vsemu hudemu, kar smo preživeli v zadnjem letu, še bolj mar. Skupaj z našimi jih je bilo toliko, da je najtežji del, pretresanje, da smo prišli do samo dvanajstih imen, potekal še dlje kot po navadi.
Spet se jih je nekaj branilo, ne, kje pa, ne spadamo zraven. Nekaterih nismo prepričali, kakšna se je pa končno le pustila uvrstiti. Neizmerno smo ponosni, da so končno pred vami.
Proceduro poznate: izrežite in izpolnite kupon ter glasujte za svojo favoritko. Glasovanje bo kmalu omogočeno tudi na naši spletni strani.
Brez vas naše akcije ni.
Odločitev, kateri pripada naslov Slovenka leta 2020, je vaša!

(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
{{ wotMsg.message }}

Ljudje

Melania Trump: Rdeča prva dama v Beli hiši?

V tabloidu Daily Mail je izšel članek o Trumpovi ženi Melanii. Pišejo o tem, da je bil njen oče član partije. Bo komunistova hči prišla v Belo hišo?

Tole jim je treba priznati, zelo so se potrudili. Daily Mail je poklepetal s sorodniki, prijatelji, sošolkami, učiteljicami, ki so poznali Melanio, ko je bila še čisto navadna Melanija Knavs iz Sevnice, fotografirali so blok, v katerem je živela kot otrok, pa hišo, v kateri še vedno živijo njeni starši. Od fotografa Staneta Jerka so dobili prve studijske fotografije sedemnajstletne Melanije, ki ji je prav Jerko pomagal stopiti na pot, ki je pozneje vodila na modne brvi v Milanu, Parizu in New Yorku.

Predvsem pa so iz Arhiva Republike Slovenije pridobili dokumente, ki kažejo, da je bil Viktor Knavs član partije.

Muslimanka, zagotovo: Melania Trump seveda nikoli ni naredila prav ničesar vsaj približno komunističnega, nasprotno, v javnosti podpira stališča svojega moža, ki so izrazito konservativna, nekatera naravnost reakcionarna, ampak rdeča preteklost Donaldovega tasta je zelo prikladen božji dar za tiste, ki slovenskega zeta nočejo videti v Beli hiši.

Ali bo Trumpu na njegovem pohodu na prestižni naslov 1600 Pennsylvania Ave. v Washingtonu zveza s komunistovo hčerko škodila, je težko napovedati. Resni mediji dostojanstveno molčijo, »bombo«, kot so razkritje poimenovali, pa so radostno pograbili tabloidi in spletne strani. In seveda komentatorji na forumih, ki so v svoji pogumni anonimnosti natanko tako strupeni, butasti in polpismeni kot tisti pri nas. Tule je vzorček enega takega razmišljanja: »Ga. Trump prihaja iz države, ki je bila nekoč komunistična, torej mora biti tudi sama komunistka. In ali ni bilo v bivši Jugoslaviji tudi veliko muslimanov? Gotovo je muslimanka, poleg tega, da je komunistka.«

Ja, saj smo rekli: ojoj.

Zgornjih pet odstotkov: oba Melaniina starša, Viktor in Amalija, sta delala v tovarni oblačil Jutranjka, pripoveduje Daily Mail. Viktor kot šofer, Amalija kot modelarka, torej tista, ki riše kroje. Tako sta Melania, letnik 1970, in njena starejša sestra Ines, kot več drugih otrok zaposlenih v tovarni, začeli že zgodaj sodelovati na revijah otroške mode. Melania je začela s petimi leti in je potem vedno sanjala, da bo postala mankenka, pravijo njene prijateljice iz otroških let, ki vedo tudi povedati, da je bila mirna, pametna in zelo prijazna deklica. Podjetni Viktor je sčasoma odprl svojo trgovino z avtomobilskimi deli in se z družino sčasoma preselil v lastno hišo, v kateri starša živita še danes – kadar seveda nista pri hčerki v ZDA, kjer Amalija vnuka Barrona uči slovensko in mu kuha slovensko hrano.

Brezbožni komunisti so že zgodaj pustili pečat na dekličini nedolžni duši, namiguje Daily Mail: »V skladu z očetovim uradnim ateističnim komunističnim prepričanjem Melania in njena sestra nista bili krščeni in se nista z drugimi otroki udeležili prvega obhajila, kar ni ušlo njihovim katoliškim sorodnikom,« pravi in navaja ugibanje neimenovne sorodnice, ki ne ve, ali je bil Viktor Knavs zadrt komunist ali zgolj pragmatik: »Morda je bil pa samo praktičen. Če si bil v partiji, je to stvari olajšalo in pomenilo, da je laže pomagal družini. … Imel je dobre zveze. Vedno je lahko prišel do do kakšnega malega razkošja in do nujno potrebnih stvari, na primer avtomobilskih rezervnih delov, do katerih drugi niso mogli priti.« V času Melanijinega otroštva je bilo v komunistični partiji »samo pet odstotkov Slovencev«, je nekako izračunal Daily Mail.

Knavsova sta še vedno »skromna, nič bahava«, je časopis izvedel od njunih sosedov. Še vedno živita v hiši, v katero se je družina preselila leta 1984, Viktor vozi »star, a brezhiben« mercedes. Zet mu je kar pri srcu, čeprav je menda nekomu zaupal, da ne verjame, da ima Donald v tekmi za mesto ameriškega predsednika resne možnosti. Oh, in menda se Sevničanom zdi blazno zabavno, da sta si tast in zet »že prav grozljivo« podobna. Na slikah, ki jih je objavil Daily Mail, sta edini podobnosti med Viktorjem in Donaldom rdeča kravata in moder suknjič. Grozljivo, res.

Trump še nikoli ni bil v Sevnici, je pa s svojim zasebnim letalom nekoč pristal v Sloveniji in obiskal »lake Blatt«, kar bi utegnilo biti, skromno, a bistro ugibamo, Blejsko jezero.

Božansko: je razkritje Daily Maila, da je Melania komunistična nevesta, res plod organiziranega političnega napada na Trumpa, ali nas samo grabi paranoja, ker smo preveč navajeni podobnih akcij pri nas? Čisto mogoče je tudi, da so se v Melaniino preteklost poglobili samo zato, ker o gobezdavem Donaldu vemo že praktično vse, Melania, ki se po poroki s Trumpom redko izpostavlja v medijih, je pa skrivnosten in zato toliko bolj zanimiv lik.

Več preberite v Zarji št. 21, 10.11.2015