luna-2 Dobra karma

Komu verjeti v poplavi informacij? Odgovor je ...

harry meghan archie Svet24.si

Meghan Markle je izgubila pravico do britanskega ...

zoran jankovic pl Reporter.si

Kako je Zoran Janković »izdal« rdečo zvezdo: Z...

FOTO2 regres, plača, denar Svet24.si

Šok za samostojne podjetnike. 240 evrov več za ...

fd1fa205f0af268e6fdc-2 Necenzurirano

Janša povozil stroko in rešil dobavitelje hitrih...

KOSMIČI Odkrito.si

Kosmiči z okusom po jabolčnem zavitku

tjasa hrovat steklasa Njena.si

Slovenska pevka izgubila mamo, zanosila in ...

MDN

Kandidatke za Slovenko leta 2020

Tokrat smo zaradi znanih okoliščin resda malce čakali, a niti na misel nam ni prišlo, da bi prav zdaj, ko je to najbolj potrebno, z žarometi ne osvetlili izjemnih žensk, njihovega prizadevanja in vsega, za kar se borijo.
Vaših predlogov, drage bralke, cenjeni bralci, je bilo tokrat še posebno veliko, kar kaže na to, da vam je kljub vsemu hudemu, kar smo preživeli v zadnjem letu, še bolj mar. Skupaj z našimi jih je bilo toliko, da je najtežji del, pretresanje, da smo prišli do samo dvanajstih imen, potekal še dlje kot po navadi.
Spet se jih je nekaj branilo, ne, kje pa, ne spadamo zraven. Nekaterih nismo prepričali, kakšna se je pa končno le pustila uvrstiti. Neizmerno smo ponosni, da so končno pred vami.
Proceduro poznate: izrežite in izpolnite kupon ter glasujte za svojo favoritko. Glasovanje bo kmalu omogočeno tudi na naši spletni strani.
Brez vas naše akcije ni.
Odločitev, kateri pripada naslov Slovenka leta 2020, je vaša!

(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
{{ wotMsg.message }}

Alter

Obredi za srečo v novem letu

Kljub izzivalnim okoliščinam, v katerih smo se letos znašli, nam nihče ne more vzeti čarobnosti decembra, ki se odvija v naših domovih. Prijetne občutke si lahko pričaramo sami.

Avtor:

Katja Božič

Značke:

Kristal za zaščito

Mateja Cvetko, družinska terapevtka in psihoterapevtka: »V decembru vsi verjamemo v čudeže, zato jih lahko tudi ustvarimo. Takrat z otrokoma naredimo talisman, podporni in zaščitni kristalček za leto, ki je pred nami. Otroka si kristal izbereta sama, med tistimi, ki jih imamo doma. To naredimo kot nekaj svečanega, obred. Otroka vsak svoj kristalček primeta v roke, jaz pa mu 'dam navodilo', da ju zaščiti pred vsem slabim iz okolja. Otroka pa mu sama zašepetata svojo željo za novo leto, ki je samo njuna.«

Počistimo slabo, prikličimo dobro

Vlasta Klakočer, vedeževalka in energijska terapevtka:  »Ob prehodu v novo leto je dobro, da naredimo dvoje: počistimo slabo in prikličemo dobro. Slabo počistite tako, da na list papirja zapišete vse, česar ne želite več imeti v svojem življenju, in ga obredno sežgete – najbolje zunaj na sprehodu, nekje ob vodi. Še isti dan pa lahko izvedete angelski novoletni obred, za katerega pripravite belo svečko, angelske karte, list papirja, kuverto in pisalo. V mirnem kotičku prižgite svečko in potiho izrecite: 'Vabljeni angeli in svetlobni pomočniki v ta obred in v prihajajoče leto 2021!' Na list papirja na eno stran zapišite želje za življenje. Na drugo stran zapišite mesece v obliki stolpca. Potem premešajte angelske karte in v mislih recite: 'Angeli, vabljeni v moj dom, v moje življenje in moje novo leto.' In potem za vsak mesec posebej izvlecite angelsko karto in zapišite, kateri angel bo z vami ter kakšno je njegovo sporočilo. Med meseci mešate karte in vrnete že izbrano karto. Ob koncu obreda zložite list v kuverto ter se zahvalite angelom za sodelovanje in pomoč. Vsak mesec odprite pismo in preberite sporočilo angela za tisti čas ter s tem okrepite njegovo pomoč.«  

Nekaj rdečega in nekaj novega

Andreja Novak, energijska raziskovalka in astrologinja:»Novoletne vraže, ki smo se jih držale v naši družini v Orovi vasi pri Polzeli, so bile malo drugačne od drugih v okolici, verjetno zato, ker se je babica več ukvarjala z energijami in je bila tudi bolj pobožna in čuteča, saj je bila riba po horoskopu. Tako je bilo vedno obvezno do božičnega večera pospraviti celoten dom in tudi vse prostore, kjer smo imeli živali. Za silvestrovo smo si v letih, ko sem bila še manjša in nismo imeli večjih obiskov, vedno pripovedovali zgodbe in vsak je moral povedati zgodbo, kako bi želel, da se mu prihodnje leto odvije. To je bil zame najljubši del, čeprav nisem nikoli izpeljala zgodbe tako, kot sem želela. Pomembno je bilo tudi, da za sabo nismo puščali nepomitih kozarcev, zato smo na silvestrovo vedno pred spanjem vse pospravili, da smo se na novega leta dan zbudili v harmoničen dom. Prvi dan je bilo obvezno, da si imel na sebi nekaj rdečega in nekaj novega. Nekaj rdečega je aktiviralo dobro voljo in moč za vse, kar si počel, nekaj novega pa je prineslo srečo in podporo okolja. Prvih dvanajst dni v januarju smo si običajno pisali, kakšno vreme je, kakšen dan je bil, in glede na to si potem lahko pričakoval, kakšno leto se ti bo naredilo.«

Več v reviji Zarja Jana št.52, 29.12.2020