luna-2 Dobra karma

Komu verjeti v poplavi informacij? Odgovor je ...

pacient, smrt Svet24.si

Razglasili so jo za mrtvo, devet dni po pogrebu se...

zoran jankovic pl Reporter.si

Kako je Zoran Janković »izdal« rdečo zvezdo: Z...

FOTO2 regres, plača, denar Svet24.si

Šok za samostojne podjetnike. 240 evrov več za ...

fd1fa205f0af268e6fdc-2 Necenzurirano

Janša povozil stroko in rešil dobavitelje hitrih...

Kate Middleton, princ william Njena.si

Uradno: Kate in William z novim družinskim članom

Rok Benkovic Njena.si

Ste vedeli, da se je Rok Benkovič leta 2018 ...

MDN

Kandidatke za Slovenko leta 2020

Tokrat smo zaradi znanih okoliščin resda malce čakali, a niti na misel nam ni prišlo, da bi prav zdaj, ko je to najbolj potrebno, z žarometi ne osvetlili izjemnih žensk, njihovega prizadevanja in vsega, za kar se borijo.
Vaših predlogov, drage bralke, cenjeni bralci, je bilo tokrat še posebno veliko, kar kaže na to, da vam je kljub vsemu hudemu, kar smo preživeli v zadnjem letu, še bolj mar. Skupaj z našimi jih je bilo toliko, da je najtežji del, pretresanje, da smo prišli do samo dvanajstih imen, potekal še dlje kot po navadi.
Spet se jih je nekaj branilo, ne, kje pa, ne spadamo zraven. Nekaterih nismo prepričali, kakšna se je pa končno le pustila uvrstiti. Neizmerno smo ponosni, da so končno pred vami.
Proceduro poznate: izrežite in izpolnite kupon ter glasujte za svojo favoritko. Glasovanje bo kmalu omogočeno tudi na naši spletni strani.
Brez vas naše akcije ni.
Odločitev, kateri pripada naslov Slovenka leta 2020, je vaša!

(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
(opis)
{{ wotMsg.message }}

Alter

2020 – odločilno leto za človeštvo?

Astrologi so nas konec prejšnjega leta opozarjali, da si bomo zaradi posebnega dogajanja na nebu leto 2020 zapomnili za vedno. In imeli so zelo prav. Tako intenzivnega dogajanja na vseh področjih in po vsem svetu ne pomnimo. Vsi si želimo samo, da bi se to leto že enkrat končalo. Toda ali bo prihodnje boljše? O tem, kaj nas čaka še letos in 2021., smo povprašali tri slovenske astrologe.

Dušan Doblanovič Jimmy: Svet se spreminja pred našimi očmi

Leto 2020 je za človeštvo odločilno. Če poenostavim, to je leto, ki obračunava s preteklostjo, starimi strukturami in sistemi ter potencialno vzpostavlja nov red, tako na osebni kot kolektivni ravni.

Astrologi, ne glede na to, kakšni tradiciji pripadajo ali ji sledijo, so enotni v napovedih in tolmačenjih, da je 2020 leto velikih sprememb. Večina astrologov ga je videla kot zelo pomembno leto, ki bo zaznamovalo zgodovino z izzivi na skrajne načine. Od začetka so bile decembrske in januarske planetarne povezave močna znamenja, ki so sovpadala z nekaterimi najpomembnejšimi dogodki v zgodovini, vključno z začetkom prve in druge svetovne vojne, gospodarsko recesijo v osemdesetih letih in zdaj s krizo covid-19. 

Razpoke v kolektivni zavesti. Leto 2020, ki počasi doživlja svoj finale, nas je vse močno in temeljito pretreslo ter pripomoglo razkriti razpoke v temeljih naše kolektivne zavesti. Vsi doživljamo močne premike v odnosu do moči in varnosti, zato bi morali letošnje leto obravnavati kot uvod v radikalne spremembe v prihodnjih letih, ki bi lahko izboljšale naš odnos do skupnosti in tistega, kar cenimo kot družba. Po astroloških pričakovanjih bosta tudi jesen in zima stresni, kot sicer celotno leto, še naprej bo življenje negotovo in nestabilno. Ne samo naša država, tudi številne druge države po svetu bodo še naprej doživljale šoke, skupaj z več izbruhi bolezni, demonstracijami in upori.

Globalni šoki, civilizacijske krize. Živimo v nenavadnem času, ko se vse, kar se nam je doslej zdelo stabilno, spreminja. Smo v tranziciji, v prehodu v novo dobo, dobo Vodnarja, ki se bo simbolno začela po prvi konjunkciji Saturna in Jupitra v zračnem znamenju vodnarja 25. decembra 2020. To se ne odraža le v pandemiji koronavirusa, naš svet se spreminja pred našimi očmi – v tehnologiji, rasti civilnega družbenega aktivizma po vsem svetu, konfliktih na mednarodnem prizorišču in celo v naravi sami! Priprave na to novo dobo trajajo več desetletij, toda leto 2020 mnogi astrologi opredeljujejo kot zadnje leto odhajajoče dobe Rib, leto 2021 pa kot prvo leto dobe Vodnarja. Novo obdobje vedno vključuje globalne šoke, civilizacijske krize, gospodarske in kulturne revolucije ter nov pogled na duhovnost. Tudi podnebje se po vsem svetu zelo spreminja. V drugi polovici 2020 in v letu 2021 bomo priča spremembam na vseh teh področjih. Videli bomo več mednarodnih spopadov, poglabljanje trgovinskih vojn in morda celo uporabo sile, razporejene na svetovnih žariščih. Na splošno predvidevam, da bodo odnosi postali marginalizirani in ljudje bodo še bolj razdeljeni ter polarizirani. To bo vplivalo na mednarodne odnose, pa tudi na družine, kjer lahko pričakujemo, da se bo poglobil večni generacijski konflikt. Tudi narava ne bo pokazala svoje najboljše plati. Poplave, potresi in požari so zelo verjetni … Vendar vam ne želim pustiti vtisa, da se soočamo z armagedonom – ravno nasprotno. Letos in prihodnja leta bomo priča rojstvu novega sveta. Proces rojstva je vedno težaven in boleč. To se zdaj dogaja. Prepričan sem, da lahko po koncu tega težkega prehodnega obdobja pričakujemo čudovito prihodnost! Konec leta bo nekoliko težji, saj se bo vojni planet Mars v znamenju ovna približal Zemlji, kjer je neverjetno močan. Najbolj neurejeno obdobje bodo jesenski meseci. V tem času bomo ugotovili, da težave, ki jih ima naša država kot celota, vplivajo na našo usodo.

Več v reviji Zarja Jana, 29.9.2020