alex volasko Dobra karma

Najlepši slovenski zvezdniški par gre končno ...

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

zaščitna maska, park, dunaj, starejši moški Svet24.si

To so primeri, v katerih zaščitne maske ostajajo...

italija, sardinija, plaža Svet24.si

Zahteva, da se jih ne obravnava kot kolonijo ...

kuzma, korona-virus, meja, mejni-prehod Necenzurirano

Ko te izsiljuje Dunaj, se ti stoži po Bruslju

jelena karleuša Odkrito.si

Ljubil naj bi jo znan turški igralec!

jurij zrnec Njena.si

Jurij Zrnec na novi fotografiji popolnoma ...

Alter

Ljubezen je nad principi

Oleg Genadijevič Torsunov, ruski zdravnik in avtor številnih knjig o zakonih srečnega življenja, zdravju, odnosih in vzgoji pravi, da je danes največja težava v odnosih to, da moški ne poznajo psihologije žensk, ženske pa ne psihologije moških. Do uspešnega partnerstva in trdne družine vodijo znanje, spoštovanje, hvaležnost, podpora, zvestoba in prava ljubezen.

Ruski zdravnik Oleg Genadijevič Torsunov je strokovnjak za javno zdravje, družinsko psihologijo, refleksologijo in kristaloterapijo, poznavalec ajurvede in vedske kulture ter svetovno znan avtor in predavatelj. Predava o človekovem psihičnem ustroju, povezavah med osebnimi značilnostmi in boleznimi, o tem, kako dosežemo harmonične odnose, vzgojimo srečne otroke, uspemo v poslu ipd. Kot velik zagovornik zdravega življenjskega sloga se dr. Torsunov v sodelovanju z eno od moskovskih medicinskih fakultet posveča tudi znanstvenim raziskavam za izboljšanje kakovosti življenja. Leta 2015 je prejel zlato medaljo Ruske akademije za naravoslovje Ilija I. Mečnikov za prispevek k izboljšanju zdravja v državi. Razvil je edinstvene metode diagnostike in zdravljenja bolezni, ki pa vključujejo tudi uporabo naravnih materialov, kot so kristali in rastline. Ustanovil je Zdravstveni center Amrita, v okviru katerega delujeta tudi Izobraževalni center Saraswati in spletni Radio Veda, ki poleg prijetne glasbe v poslušanje ponuja pogovore in predavanja dr. Torsunova ter drugih strokovnjakov o zdravju, odnosih in osebni rasti. V številnih mestih je spodbudil nastanek klubov Blagost (Dobrota), enako se imenuje tudi mednarodni izobraževalni festival, ki se vsako pomlad in jesen odvija ob Črnem morju. Dr. Torsunov je napisal več kot 30 knjig o zakonih srečnega življenja, odnosih, vzgoji in delu z mladimi, razvoju uma, moči značaja, astrologiji, zdravju in modrosti, ki so prevedene v številne jezike; prva knjiga o Zakonih srečnega življenja tudi v slovenščino.

Na odlično obiskanem tridnevnem seminarju v Ljubljani (v Sloveniji je bil prvič, obljubil je, da še pride) je predaval in odgovarjal na vprašanja obiskovalcev o zdravi komunikaciji med družinskimi člani, vplivu sodobne vzgoje na družinsko dinamiko, razlikah v naravi, ciljih, potrebah in odgovornosti moških in žensk, mirnem reševanju konfliktov, ljubezni in skupnem življenju, zvestobi, spoštovanju, sreči … Kot je dejal na začetku, se trem četrtinam slušateljev po njegovih predavanjih življenje spremeni in tudi udeležencem seminarja v slovenski prestolnici je napovedal velike, pomembne življenjske spremembe.

Težave v sodobnih odnosih. Dr. Oleg Torsunov poudarja, kako pomembno je znanje, poznavanje človekovega psihičnega ustroja za dobre odnose: »Če vemo, kako smo narejeni, vemo, kaj moramo v določeni situaciji storiti,« pravi. »Danes je največja težava v odnosih to, da moški ne poznajo psihologije žensk, ženske pa ne psihologije moških. Tako ne eni ne drugi ne razumejo bistva odnosov med spoloma, odnosi pa so življenje. Težava je tudi razumevanje ljubezni, saj jo večina zamenjuje za zaljubljenost, ta pa po nekaj letih mine. Veliko je nezvestobe, ki vpliva na odnos, tudi če eden od zakoncev ne ve zanjo; varanje namreč oslabi ali prekine nevidno srčno povezavo, ki je pred tem obstajala med moškim in žensko in nič več ni tako kot prej. Ženske to še posebej občutijo. Ker možje svoje otroke ljubijo 'skozi' svojo ženo, se, če jo prevarajo, skrha tudi njihova ljubezen do otrok. V Rusiji razpade kar 80 odstotkov zakonov. Znanje pa pomaga ohranjati družino. Neredko se zgodi, da se po mojih predavanjih nekdanji zakonci odločijo znova zaživeti skupaj,« pove dr. Torsunov. »Moški in ženske se bolje razumemo in sprejemamo drug drugega, če se zavedamo, da so v enih in drugih določene psihične funkcije, ki vplivajo na naše delovanje. Tako na primer žensko osrečuje, če v svojem delu uživa; moškega pa, ko mu delo uspeva, četudi mu ni všeč. Moški deluje preko volje, ženska volja je v navdihu; za moškega je pomemben izziv, konkurenca, ženska potrebuje harmonijo. Za žensko so osnova odnosi, za moškega uspeh pri delu. Moški mora najprej razviti sebe, njegova trdnost je v odgovornosti. Ženska je izvir ljubezni, temelj njenega dostojanstva je zmožnost ljubiti. Ženska si želi najti moškega, ki jo bo imel rad in bo njeno življenje izboljšal; moški išče žensko, ki mu bo omogočila razvoj. Če ženska ljubeče skrbi za moškega, on pa se do nje vede odgovorno, je zanju vse mogoče,« pojasni sogovornik.  

Več v reviji Zarja Jana št. 18, 5. 5. 2020