Mojca Šapla 1 Odkrito.si

Spodnje perilo za usodno žensko

8da716277e_62209401 Svet24.si

Žalostna Rasema znova v šov po ljubezen

deklica Petisvet.si

Reinkarnirana deklica se spominja 10 prejšnjih ...

jedrska elektrarna krško, nek Svet24.si

»Ob vsem strahu pred jedrskimi elektrarnami me ...

2 kraljica Svet24.si

Kraljico so evakuirali zaradi invazije podgan

1_boštjan Romih uvodna_Mateja Jordovič Potočnik Njena.si

Neskončno hvaležen Boštjan Romih

Primož Vrhovec in Jan Bučar Njena.si

Ima slovenski igralec skrivno hči?

Alter

V Sloveniji ste varni, po svetu pa ne vidim nič lepega

Pripravljeni na naslednjega Nikolo Teslo?

Avtor:

Lara Jelen

Značke:

Njena zgodba odmeva daleč naokoli. Beograjčanka Violeta Burić je že kot otrok, kot pripoveduje danes, napovedovala prihodnost in natančno opisovala preteklost vsem, ki jih je srečala. V puberteti ji je preglavice povzročala telekineza, ki je takrat še ni znala obvladati, zato je nehote premikala predmete po prostoru. Kasneje pa je zelo natančno napovedala nekaj presunljivih, in kot se je kmalu izkazalo, resničnih dogodkov. Mi smo jo poklicali, da bi jo vprašali, kaj se bo pri nas in v svetu dogajalo v naslednjih mesecih.

Do podrobnosti natančno je opisala, kako in kdaj bo razpadla Jugoslavija, in ni se še zmotila pri razkrivanju, kje se bo zgodil kakšen potres ali druge ekstremne vremenske razmere, trdi. K njej naj bi se po nasvete zatekali mnogi politiki, ambasadorji, državniki, športniki in estradniki, katerih imena skrbno skriva, kot vse pogovore, ki jih opravi z ljudmi. Nam je v zvezi s tem namignila edinole, da se je pogovarjala tudi z žensko, ki bo v naslednjih sedmih do desetih letih postala predsednica Slovenije. Njenega imena, čeprav ga pozna, nam ni želela razkriti. »Samo predstavljajte si, kako bi lahko določeni ljudje začeli ovirati to žensko, če bi izvedeli, da je njeno poslanstvo postati predsednica,« je pojasnila svojo odločitev.

buric2.jpg
Violeti Burić lahko 24. marca ob 17. uri prisluhnete v Cankarjevem domu, kjer bo govorila o čustveni odvisnosti, čustvenih vampirjih.
Revija Zarja

Svet skozi oči jasnovidke. »Takoj, ko se začnem pogovarjati z nekom, se mi kot na projektorju pokaže film o tem človeku. Tako kot vi v filmu gledate glavnega junaka in vse, kar se dogaja okoli njega, jaz vidim resničnost tega človeka. Čeprav se z mnogimi, ki živijo v drugih državah, pogovarjam po telefonu, v trenutku vidim, kako je moj sogovornik videti, kako je oblečen, kaj počne, kako je videti prostor, v katerem je, in kako so videti osebe okrog sogovornika. Kadar ljudem pripovedujem o njihovem zdravju, me med pogovorom boli vse, kar boli njih,« nam je povedala o svojih videnjih. Če ima torej nekdo, ki se z njo pogovarja, raka, ga ima tudi ona? Po koncu pogovora občutja pri njej seveda izpuhtijo, a tudi človek na drugi strani telefonske linije se počuti bolje, kar je bilo že večkrat dokazano, je povedala. Zelo jasno vidi tudi, kako bomo živeli v prihodnosti kot družba. Pred časom je napovedala, da ne bo dolgo, ko denar ne bo več obstajal, ko bodo namesto nas večinoma delali roboti in bomo prek zračnih mostov potovali z letečimi avtomobili, hitrejšimi od letal. Zračne mostove bo še v času naših življenj izumil človek, ki je po rodu Belgijec in bo obveljal za naslednjega Nikolo Teslo.

O bližnji prihodnosti v svetu raje ne bi. Čeprav polna podobnih videnj se je Violeta Burić v pogovoru ustavila, ko smo jo vprašali, kaj se bo, glede na trenutno svetovno situacijo, po svetu dogajalo letos. »O tem ne želim govoriti, ker ne vidim nič kaj lepega,« je odgovorila. V preteklosti je sicer že omenila, da svet v bližnji prihodnosti čakajo številne naravne nesreče, a da bodo prav zaradi njih ljudje postali bolj človeški in sočutni, kar bo pripeljalo celo do sprave med državami, ki so že dolga leta v sporu. Z veseljem pa se je pogovarjala o Sloveniji, državi, kjer si želi živeti tudi sama. »To vam veliko pove,« je pripomnila. »Seveda tudi pri vas ne bo vse rožnato, a kaj hudo slabega se vam ne bo zgodilo. Resda se bo kmalu zaprlo kakšnih petdeset do šestdeset vaših podjetij, a nastala bodo nova, ki bodo poskrbela za dovolj delovnih mest in dobro plačo. Nekatera izmed večjih podjetij se bodo združila in nadaljevala skupno pot. Vendar pa vam za nič na svetu ne bi povedala imen teh podjetij. Predstavljajte si, kakšen vpliv bi takšno razkritje imelo. Lahko pa vam povem, da se bo v Sloveniji na veliko gradilo, cvetel bo turizem in odpirala se bodo nova delovna mesta. Podjetja, ki že zdaj poslujejo slabo, bodo prevzeli tuji vlagatelji, kar je dobra novica, saj bodo poskrbeli za nova delovna mesta in boljše plače. Seveda bo pred tem veliko ljudi izgubilo službo. A to je krog življenja. Najprej mora nekaj propasti, da lahko zraste nekaj novega, boljšega. Slovenci boste imeli zaradi tega na koncu boljši življenjski standard, kot ga imate sedaj,« je zagotovila.

Več v reviji Zarja št. 11, 12. 2. 2019.