damjan damjanovic tina princes damjanovic 49 Odkrito.si

Tretja poroka! Nekdanji žirant na Pop TV se je ...

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za ponedeljek, 24. junija

jupiter_venus_mercury_leo Petisvet.si

Tedenski horoskop od 24. 6. do 30. 6. 2019

velenje jezero bobo Svet24.si

Nove podrobnosti v zvezi s smrtjo v Velenjskem ...

meghan markle 1 Svet24.si

Meghan Markle ima sovražnike tudi v svoji ...

Ana Dolinar Njena.si

Ana Dolinar končno pokazala nosečniški trebušček

tanja žagar miki šarac Njena.si

Se je Tanja Žagar poigrala z oboževalci?

Alter

Vse, kar je skritega, se bo razkrilo

Dosegel me je ljudski glas, ki pravi, da v Mariboru deluje ženska, ki zna napovedati prihodnost in je hkrati tudi medij, prek katerega lahko komuniciraš s pokojnimi, povrh vsega pa je še alternativna zdravilka. Ime ji je Tanja Kašlik, kličejo jo Taisha, stara pa je 47 let.

Avtor:

Alenka Cevc

Značke:

Odpravila sem se na obisk, da preverim ljudski glas. Pričakovala sem nežno in eterično žensko bitje, spoznala pa sem žensko, ki je prava baba v najboljšem pomenu besede. Odločna, svojih strank ne ujčka, z njimi ne dela v »duhovnih« rokavicah (po domače, skupaj z njimi ne »bluzi«), ampak jih zelo hitro postavi na realna tla in jim jasno in glasno pove, da lahko težave, ki jih imajo, rešijo le sami, ona lahko samo pomaga. »Ljudje imamo svojo glavo za to, da z njo razmišljamo, jaz pa nisem pastirica, ki bi pasla ovce, in ne spodbujam tega, da ljudje hodijo od enega do drugega vedeževalca, in prav nobenega interesa nimam, da bi jih 'molzla'!« pove jasno in glasno. Glasno je mišljeno dobesedno.

Bioenergija, vizualna diagnostika, medialno svetovanje (ki je v resnici vedeževanje), iridologija, metamorfna metoda, biološko zdravilstvo, vse to in še več lahko preberemo na Taishini spletni strani o tem, kaj dela. O, moj bog, se primem za glavo, ali res ta ženska obvlada vse to? »Ja,« odgovori, ne da bi trznila z očesom, »in za vse imam tudi potrdila, da sem za ta dela usposobljena!« Od nekod privleče mapo in začne na mizo zlagati certifikate, potrdila o usposobljenosti za stvari, ki jih opravlja. Zraven se razgovori o tem, da je njeno življenjsko vodilo znanje, znanje in še enkrat znanje! »Vseskozi se učim in izobražujem, trenutno končujem šolanje za medicinsko sestro, ne zato, da bi delala v tem poklicu, ampak ker mi to znanje zelo koristi pri delu alternativne zdravilke.« Taisha pove tudi, da je po njenem znanje velika moč, pa tudi varnost, saj prav zaradi njega ve, do kod pri svojem delu lahko gre. Da ne prestopi meje, ne posega v človeka, ko za to še ni pripravljen. »In tudi več miru pred inšpektorji imam,« se glasno zasmeje. Kar seveda ni zanemarljivo.

Zdravo telo je zelo pomembno. Taisha strastno zagovarja celosten pristop pri alternativnem zdravljenju, kajti, to čivkajo že vrabci, človek ni samo telo, je tudi um in duh. »Pa nam je medicina vzela telo, cerkev pa dušo, zato poskušam vse to združiti in na človeka pogledati celostno. Veste, duhovnost je danes strašno popularna in telo kar malo zanemarjamo. Ampak za duhovna potovanja potrebujemo trdno ogrodje, kar pomeni, da moramo najprej poskrbeti, da bomo imeli zdravo telo. To je osnova!«

Nočni obiski. V sebi ima južno kri, rojena je namreč staršem iz Vojvodine, ki sta bila po rodu Madžara in sta se preselila v Maribor, še preden se je rodila Taisha. Zanima me, od kod ji dar videnja. »Podedovala sem ga, te sposobnosti imamo v družini. Moja mama je bila šlogarica, usodo je napovedovala iz kavne usedline in fižola, moj oče je imel strašno razvito intuicijo, babica pa je tudi bila 'čarovnica'.«

Kot otrok je imela težave predvsem zaradi drugih, saj je niso mogli »ukalupiti«. Spominja se, da je kot otrok zelo malo spala, ker je imela ponoči obiskovalce iz drugih dimenzij. »Imela sem močan občutek, da je v sobi prisoten še nekdo; čutila sem tudi nekakšen hlad prostora. Stara sem bila sedem ali osem let, mami sem povedala za te obiske, pa mi je svetovala, naj o njih molčim, da me ne bi imeli za noro. Bila sem sila nenavadna deklica, v osnovni šoli me je obravnavala tudi šolska psihologinja. Nič ji nisem povedala o svojih nočnih obiskih, vse sem tiščala v sebi, z nikomer se nisem pogovarjala o tem.« Za deklico je bilo to veliko breme in je zbolela na črevesju. »Kako pomenljivo! Črevesna bolezen v duhovnem smislu pomeni, da nečesa ne moreš prebaviti, predelati.« Danes je Taishi jasno, zakaj je takrat zbolela.

Intuicija in zamegljen vid. Mama je Tanji vedno govorila, da bi zaradi svojega obnašanja morala biti fant in ne dekle. Kot pubertetnica je imela tako močne in boleče menstruacije, da je bila vsak mesec v bolnišnici, kjer so ji dajali infuzije. Zdravniki so opravili vse mogoče preiskave, pomagati pa ji niso znali. »Bila sem tudi ekstremno suha, čeprav nisem imela nobenih motenj hranjenja, pojedla pa sem toliko kot en zdrav dedec! Oče mi je vedno govoril, da me je lažje oblačiti kot hraniti. Bila sem res malce čudaška najstnica, ki je potrebovala veliko samote. Bila sem tudi precej nemirna, ampak ponoči, ko sem imela srečanja z drugimi sferami, pa sem se čudežno umirila. Ta srečanja so vame prinašala globok mir,« se spominja svoje nenavadne mladosti Taisha. 

Pravi, da je imela svoje prve stranke že v srednji šoli, saj je prihodnost napovedovala svojim sošolkam. »Takrat še nisem zavestno videla. Imela sem močno razvito intuicijo, duhovni vid pa še ni bil čisto razvit, vse je bilo v nekakšni megli. Ker pa nisem imela izkušenj, si nisem zaupala,« pripoveduje Tanja. Danes ve, da bi že takrat morala bolj zaupati svojim videnjem.

Vidim žive in mrtve. »Videnja doživljam skozi simbole, vidim pa žive ljudi in pokojnike,« pripoveduje. Ker bi rada o tem izvedela kaj več, jo prosim, naj mi te simbole razloži. »Stranke pridejo in me sprašujejo o določeni osebi. Ko se vanjo poglobim, jo lahko opišem skozi simbol, ki ga vidim, pa vem, ali gre za živo osebo ali za pokojnika. Simbole lahko vidim v obliki črke, barve, imena, včasih se mi pokaže kakšen izraz, ali pa vidim cele stavke,« pravi. Želim, da mi pove kakšen konkreten primer. »Prav, bom povedala kar svojega, saj tako ne bom nikogar izdala. Stvari, ki se zgodijo med temi štirimi stenami, tukaj tudi ostanejo. Le tako si pridobiš zaupanje ljudi,« je trdno prepričana Taisha. Opiše mi, kako je umrla njena mama. »Bila je zelo bolna, zaradi bolečin je dobivala morfij. Videla sem, da odhaja. Ponudila sem ji svojo pomoč, rekla sem ji, naj izbere, ali bo ostala ali odšla, pri obojem ji bom pomagala. Mama se je očitno odločila, da bo odšla, in to sem tudi videla. Videla sem tudi svojo pokojno babico, ki je prišla, da bo pri njej, ko se bo mama odpravila čez. Rekla sem svoji sestri, naj se poslovi od mame, kajti ponoči bo umrla. Mama je, čeprav je bila pod močnim vplivom morfija, sedla na postelji, dvignila roke in razločno rekla mama in padla nazaj. Ponoči je res umrla …«

Več v Zarji št. 36, 4. 9. 2018.