Lado Bizovičar Odkrito.si

Lado Bizovičar kmalu očka?

prepoznava Svet24.si

Segla v nakupovalni voziček in ukradla torbico

Horoskop Petisvet

ASTRO NASVETI: od 16.7. do 22.7.2018

Kolinda Grabar Kitarovič_rusija 2018 Svet24.si

"Smo najbolj revni v EU!" je spomnil politike, ki ...

horoskop-oven Svet24.si

Horoskop za ponedeljek, 16. julija

5 Seconds Of Summer Najstnica.si

5SOS s to pesmijo postavljajo rekorde

kino (2) Njena.si

Nista načrtovala: 6 pack Čukur bo prvič postal ...

Zgodbe

Biološka ura nam odmerja zdravje

Za trdno zdravje je treba popiti dva litra tekočine na dan. Pri tem pa ni čisto nepomembno, kaj pijemo. Kajti s pravimi napitki lahko kaj naredimo tudi za lepšo postavo.

Avtor:

(jk)

Značke:

Hladna voda

Čista voda je seveda najoptimalnejši napitek za hujšanje. Ne vsebuje ne kalorij ne kakršnihkoli drugih škodljivih sestavin. Kozarec vode pred obrokom napolni želodec in nas tudi ob manjši količini hrane navda z občutkom sitosti. Poleg tega voda pospešuje presnovne procese v telesu, če je hladna, pa uravnava telesno temperaturo. Telo porabi za ta proces 20 kcal na liter vode, zato je voda res odlično topilo kalorij.

Korenčkov sok

Sveže pripravljen korenčkov sok velja za kralja med zelenjavnimi sokovi. Vsebuje veliko betakarotena, vitaminov in mineralnih snovi, ki krepijo odpornost organizma in nas tako ščitijo pred škodljivimi vplivi iz okolja. Karotin v korenčkovem soku zavira izločanje inzulina, s čimer zagotavlja stabilno in nizko raven sladkorja v krvi. Poleg tega nas nasiti in zmanjša potrebo po slani hrani. Ste vedeli, da je v kozarec korenčkovega soka treba kaniti kapljico olja, saj le z maščobami telo izrabi vitamine iz korenčka?

Več v reviji Zarja, 30. oktober 2017