vodičar Odkrito.si

Usodni da Mihe Vodičarja, prišla tudi bivša

helena blagne Svet24.si

Helena, Salome, Desa in Zvezdana o menopavzi

Harlequin ichthyosis, luske Svet24.si

VIDEO: Mati svojega enoletnega sinčka dvakrat na ...

Luka Mesec Svet24.si

Koalicijske igrice in zviti načrti Luke Mesca

Selena Gomez, italija Najstnica.si

Selena Gomez ujeta v naši sosednji državi

angelska števila Petisvet

Angelska števila: kaj vam sporočajo angeli?

kolsek natalija 16_1 100 Njena.si

Natalijo Kolšek ujeli policistki

Zgodbe

Iščemo najboljši dom

Tri srčne dame na dveh nogah in dva srčka na štirih

V Srbiji ju niso marali, čakala ju je težka usoda, pa sta prišla do nas. Mario in Katja sta dva kužka. Trenutno sta dom našla pri mag. Petri Rezar, profesorici likovne pedagogike, ki vodi Društvo učiteljev gluhih Slovenije in tudi pomaga v društvu gluhoslepih. Ker imata kužka nekaj vedenjskih težavic, obiskujeta Tjašo Kovač, ki se spozna na kosmatince s posebnimi potrebami. Larisa Majcelovič pa je še ena dušica, ki tema dvema pasjima junakoma ves svoj prosti čas vrača nekaj ljubezni. Punce so se povezale na spletu in se obrnile še na nas z veliko željo: iščejo najboljši dom za Katjo in Maria, saj one vse tri živijo v premajhnih stanovanjih.

Mešanka Katja je v Sloveniji od februarja, Mario od aprila. Oba sta se znašla na beograjskem odpadu. Srbsko društvo proti mučenju živali ju je rešilo najhujšega in našlo začasne lastnike, a so ju po določenem času vrnili, saj niso bili kos težavam, ki sta jih oba kužka najbrž pridelala s slabimi izkušnjami s prejšnjimi lastniki. Potem ju je pod svoje okrilje vzela Petra Rezar, ženska z velikanskim posluhom za vse, kar je živo, ki smo jo pred 12 leti tudi mi nominirali za nagrado ženske leta. Že leta in leta razbija predsodke in stereotipe o gluhih, ob vsem, kar počne, pa ostaja odprta za vedno nove izzive, s katerimi se sooča z veliko potrpežljivosti in notranje moči. Tudi Petra psihično poškodovanima kužkoma ni bila v celoti kos, zato se je obrnila na Tjašo Kovač, enaindvajsetletno bodočo šepetalko psom, ki se je pri znanem Mehičanu Cesarju Millanu že učila prisluhniti kužkom, novembra pa bo nadaljevala šolanje prav za šepetalko psov. »Želim si, da bi ob razumevanju psov in njihovih stisk ljudje osebnostno rasli, ker bi ob tem lahko prepoznavali sebe.« Tjaša vidi svoje poslanstvo v razvozlavanju pasjih ugank, ki jih bo lahko prenesla lastnikom kužkov, ti pa bodo z razumevanjem svojih pasjih prijateljev lažje razumeli sebe. Mario, ki je bil sprva precej popadljiv, se je po treh srečanjih pri njej že umiril, Katja pa, ki je bila zelo nezaupljiva, postaja vse bolj prijazen pes. Petra in Tjaša sta s pomočjo Facebookovih prijateljev delili zgodbo o najdenih kužkih in našli še eno srčno damo, ki se je, kot je rekla, zaljubila v ti dve pasji bitji. Larisa je vzgojiteljica predšolskih otrok, ki veliko prostega časa preživlja s posvojenčkoma. Razumeti majhne otroke, se jim približati, jih pomiriti, ko je treba, najti pravo besedo in občutek brezpogojnega sprejetja – vse to se zdi Larisi bistveno tudi za razumevanje psov. Če bi imela doma primerne razmere, bi takoj posvojila oba. Ampak predvsem Mario potrebuje veliko prostora, najbolje na kakšni kmetiji v hribih. Spozna se na ovce, saj je to ovčarski pes s podobnimi značilnostmi, kot jih ima pasma borderski ovčar. Kužka sta oba postala socializirana in vsak dan ju je manj strah. Tudi in predvsem zato, ker sta imela srečo in našla tri srčne dame, Petro, Lariso in Tjašo. Če bi želeli posvojiti koga od njiju, se oglasite

Mario je star dve leti, Katja pa je že v visoki starosti, med 13 in 15 leti, in si od vsega najbolj želi poležavati na trati pred hišo, kadar koli se ji zljubi.