nusa_derenda Odkrito.si

Nuša Derenda s strtim srcem

horoskop Svet24.si

Horoskop za sredo, 22. avgusta

Kozarec vode Petisvet

Enostavna metoda, ki vam lahko čez noč ...

Kolinda Grabar-Kitarović Svet24.si

Klara na rojstni dan povabila hrvaško ...

Danijela Martinović Svet24.si

Imata Danijela in Grašo res hude težave v zvezi?

Justin Bieber Najstnica.si

To je Bieberjev dojenček

Giorgos Parasiris; Savina Atai Njena.si

Savina Atai se je poročila

Nasveti

Naravno hujšanje z luno

Ritem rastoče in padajoče lune se odraža na našem počutju in telesu. Ta vpliv je včasih negativen, a ponujajo se tudi pozitivni vidiki.

Avtor:

J.K.

Značke:

Najopaznejši in tudi najbolj znan vpliv lune na naš planet se kaže kot bibavica. Prav zaradi luninega magnetizma imamo plimo in oseko. In ker je človek – kar 75 odstotkov našega telesa – sestavljen predvsem iz vode, ni nobenega dvoma, da luna zelo vpliva tudi na nas, ljudi. Najmočneje se ti vplivi kažejo v presnovi, zato je pomembno, kako se med luninimi menami prehranjujemo. Čas je, da se nehamo pritoževati čez luno, češ da nam krati spanec ali povzroča glavobol – raje jo spremenimo v svojo zaveznico. Dajmo ji priložnost, da postane naš zanesljivi partner na poti k boljšemu počutju.

Rekli smo že, da luna vpliva predvsem na presnovo. To pomeni, da je lahko naša koristna pomočnica, kadar hujšamo. Po eni strani lahko z njo hujšanje postane učinkovitejše, po drugi pa lahko kakšno pregrešno dobroto pojemo čisto brez slabe vesti, saj ne bo učinkovala na kazalec na tehtnici, če je le luna temu naklonjena. Čas je, da svoj jedilnik prilagodimo luninim menam.

Več v Zarji št. 16, 17.4.2018