ksenija horvat Odkrito.si

Ksenija Horvat odkrito o sinu in hčeri

melania donald trump, vladimir putin Svet24.si

VIDEO: Neprecenljiv izraz na Melaniinem obrazu ob ...

Angel varuh Petisvet

Tako se javi naš osebni angel

profimedia-0377285224 Svet24.si

Zaposleni delajo le štiri dni, plačani pa so za ...

Budva, plaža Svet24.si

VIDEO: Bitka za ležalnik na plaži

Miley Cyrus in Liam Hemsworth Najstnica.si

Miley in Liam: Konec njune ljubezni

henrik 3 Njena.si

Osupljivo: Henrik nekoč in danes

Nasveti

Artičoke s česnovim nadevo

Avtor:

S.M.

Značke:

Za 4 osebe

Priprava: 15 minut

Kuhanje: 30 minut

Sestavine:4 artičoke, 200 ml jušne osnove ali vode, 50 g krušnih drobtin, 2 stroka česna, žlička soli, šopek svežega peteršilja in timijana, 1 limona; za posip:50 g krušnih

drobtin, 50 g trdega naribanega sira, tri žlice oljčnega olja.

Priprava:Artičoke očistimo ter jim odstranimo trše zunanje liste, odrežemo vrh ostrih listov in pecelj. Glavice namočimo v skledi z vodo in limoninim sokom, da ne potemnijo. Pripravimo nadev iz mešanice nasekljanega česna in peteršilja ter drobtinic. Liste artičok razmaknemo in mednje z žličko dodamo nadev. Nato artičoke naložimo v posodo in prilijemo jušno osnovo. Kuhamo jih 30 minut na zmernem ognju v pokriti posodi. Preden jih postrežemo kot toplo predjed ali prilogo, jih potresemo z mešanico krušnih drobtin, sira in oljčnega olja. Za 10 minut jih damo v vročopečico, da se na površini naredi skorjica.

Več v Zarji št. 15, 10.4. 2018