ksenija horvat Odkrito.si

Ksenija Horvat odkrito o sinu in hčeri

melania donald trump, vladimir putin Svet24.si

VIDEO: Neprecenljiv izraz na Melaniinem obrazu ob ...

Angel varuh Petisvet

Tako se javi naš osebni angel

profimedia-0377285224 Svet24.si

Zaposleni delajo le štiri dni, plačani pa so za ...

Budva, plaža Svet24.si

VIDEO: Bitka za ležalnik na plaži

Miley Cyrus in Liam Hemsworth Najstnica.si

Miley in Liam: Konec njune ljubezni

henrik 3 Njena.si

Osupljivo: Henrik nekoč in danes

Nasveti

Sveže dišavnice, slastne jedi

Avtor:

K.K.

Značke:

Še nekaj časa bo treba počakati, da bodo na vrtnih gredicah rasle sveže dišavnice. Ker pa si po dolgi zimi še kako želimo zelenih vitaminov, si pomagamo drugače: dišavnice gojimo kar na okenski polici ter jih sproti in izdatno dodajamo jedem. Hrana bo bogata z okusi in vitamini, zima pa bo kmalu samo še spomin.

Bulgur z grahom in dišavnimi zelišči

Za 4 osebe

Priprava: 5 minut

Kuhanje: 15 minut

Sestavine:200 g bulgurja * 175 g zamrznjenega graha; * za preliv in dodatek: 6 žlic oljčnega olja * 1 strok česna * sok 1 limone * pest na grobo sesekljanih začimbnih zelišč ( meta, peteršilj, drobnjak) * pest rukole.

Priprava:V osoljenem kropu kuhamo bulgur približno 15 minut (oziroma toliko časa, da je kuhan). Zadnje 3 minute kuhanja dodamo tudi zamrznjen grah. Medtem pripravimo preliv: zmešamo strti česen, olje, limonin sok, sol in poper. Bulgur in grah odcedimo ter nekoliko ohladimo. Primešamo sesekljane dišavne zeli in oprano, narezano rukolo. Prelijemo s česnovim solatnim prelivom, premešamo in postrežemo za prilogo k lahkim mesnim jedem, kot so na primer piščančji zrezki na žaru.

Več v Zarji št. 14, 3.4. 2018