ksenija horvat Odkrito.si

Ksenija Horvat odkrito o sinu in hčeri

melania donald trump, vladimir putin Svet24.si

VIDEO: Neprecenljiv izraz na Melaniinem obrazu ob ...

Angel varuh Petisvet

Tako se javi naš osebni angel

profimedia-0377285224 Svet24.si

Zaposleni delajo le štiri dni, plačani pa so za ...

Budva, plaža Svet24.si

VIDEO: Bitka za ležalnik na plaži

Miley Cyrus in Liam Hemsworth Najstnica.si

Miley in Liam: Konec njune ljubezni

henrik 3 Njena.si

Osupljivo: Henrik nekoč in danes

Nasveti

Bodite to pomlad res pomladno lahkotni

Običajno smo govorili o pomladnem hujšanju, a ti časi so minili. Zdaj vemo, da je najprej treba temeljito očistiti telo.

Avtor:

J.K.

Značke:

Večna utrujenost, tukaj pa so še razmehčani deli telesa, kjer so se naložile zimske pregrehe, in lenoba – ne, vaše telo ni nikakršno poosebljenje pomladi. Ta hip. A to se lahko kar hitro spremeni. Vzemite se v roke, pri tem pa naj vam pomaga razstrupljevalna (detoksikacijska) dieta. Prav to potrebuje vaše telo po dolgi zimi.

Mnogim razstrupljevalna prehrana že dolgo ne pomeni več samo diete, temveč slog življenja. Pomaga seveda tudi, če vsaj dvakrat na leto opravite temeljito očiščevalno kuro, še bolje pa je, če ponotranjite nekaj temeljnih pravil in svoje življenjske navade uravnate v smeri bolj zdravega življenja. Šteje seveda tudi vsak dan brez sladkorja, alkohola, cigaret, smetane, mastnega sira, mastnih salam in cvrtja. A bolje je obrniti razmišljanje na glavo in reči: živim zdravo, toda kadar se človeku res prileže, tudi čokolada, kozarec vina ali kaj podobnega ni greh. Za hujšanje pa bo treba dodati samo še nekaj športa – najbolje vsak dan pol ure.

Če ste se morda ustrašili strogega življenja, ki vam bo vzelo vse veselje, kar ga še premorete po tej hladni zimi, in vas pahnilo v kruto askezo, ki je eno samo trpinčenje, ste v zmoti. Razstrupljevalno prehranjevanje povsem prenovi vaše telo, in prav ta občutek, ki ga boste sčasoma začutili globoko v sebi, bo postal vaš največji užitek. Izboljšala se bo presnova, okrepil se bo imunski sistem v telesu, z dodatkom polurne telovadbe vsak dan pa lahko tudi shujšate, in to poltretji kilogram v petih dneh. Za lakoto pa ne skrbite – po treh dneh se bo ta neprijetni občutek že polegel.

Ker ne gre za standardno dieto z recepti za nekaj dni, smo za vas pripravili načrt za idealen razstrupljevalni dan. V njem so opisane zdrave življenjske navade, ki jih je sčasoma treba usvojiti. Osnovno pravilo pa je: veliko vitaminov, mineralnih snovi in antioksidantov, sprostitev in primerna dnevna telesna dejavnost. 

Več v Zarji št.14, 3.4.2018