balmoral 2 profi Odkrito.si

Šokantna novica o smrti princa Philipa

16-oliver dragojevic Svet24.si

To si je o Slovencih mislil Oliver Dragojević

tretje oko, akaša Petisvet

Akaški zapisi dostopni vsakemu, to je pot do njih

vodstvo UKC Svet24.si

Slovenski otroci umirajo, zdravniki pa se kregajo

vunjak dopust2 Svet24.si

FOTO: Dejan je vesel, da ga imajo za očetovega ...

Niall Horan in Hailee Steinfeld (1) Najstnica.si

Niall Horan in Hailee Steinfeld končno pokazala, ...

Petra_Kercmar_foto_Mankica_Kranjec Njena.si

Z njim na dopustu uživa Petra Krčmar

Nasveti

Pustne jedi s suhim mesom

Avtor:

K.K.

Značke:

Kuhana svinjska krača (z zeljem)

Za 4 osebe

Priprava: 5 minut

Kuhanje: 2 uri in pol

Sestavine:1 prekajena svinjska krača * 750 g kislega zelja * 3 brinove jagode * 1 čebula * 2 jabolki * sol.

Priprava:Kračo pristavimo v velikem loncu s toliko vode, da je pokrita. Pustimo, da zavre, nato jo odstavimo in vodo odlijemo – tako krača ne bo preslana. Ponovno jo zalijemo s hladno vodo in pristavimo, da zavre. Na zmernem ognju jo kuhamo v pokritem loncu 1 uro. Vodo odlijemo, lonec pomijemo. Vanj damo kislo zelje, na vrh položimo kračo, dodamo brinove jagode, na drobno sesekljano čebulo in na krhlje narezani jabolki. Prilijemo malo vode in pristavimo. V pokritem loncu kuhamo zelje in kračo 1 uro. Po okusu lahko jed še začinimo, a je zelje običajno že samo po sebi dovolj slano. Kračo vzamemo iz lonca, ji obrežemo kožo, meso pa narežemo na rezine in vrnemo v lonec. Postrežemo s krompirjem v kosih.

Več v Zarji št. 6, 6,2,2018