janez usenik Odkrito.si

Voditelj na Pop TV: Luke Dončića imam poln kufer!

neymar re Svet24.si

VIDEO: Brazilci v šoku: so ostali brez Neymarja?

boris-becker_re Svet24.si

Beckerjev diplomatski potni list v bistvu ...

FOTO1 Dojencki Svet24.si

Kradli slovenske otroke in jih prodajali na Zahod?...

Hailey Baldwin-justin bieber-poljub Najstnica.si

Hailey Baldwin in Justin Bieber ujeta med ...

adelma Petisvet

Iz njenega groba v Konjicah seva zdravilna ...

Nick Vujičić Njena.si

Žena Nicka Vujičića iskreno o tem, kaj čuti do...

Nasveti

Lahka zimska kosila

Avtor:

(sm)

Značke:

Losos s koromačem in cvetačo

Za 4 osebe:

Priprava: 10 minut

Kuhanje: 20 minut

Sestavine: 4 lososovi fileji (od 100 do 150 g, 1 glava cvetače, 2 gomolja sladkega janeža, oljčno olje, 1 limona, sol, poper, nekaj vejic svežih zelišč, mešanica suhih zelišč za posip.

Priprava: Glavo cvetače splaknemo z vodo, odcedimo in narežemo na rezine, ki jih tri minute kuhamo v slanem kropu le toliko, da se nekoliko zmehčajo, a še vedno ostanejo čvrste. V ponvi jih na hitro popražimo na oljčnem olju, potresemo s suhimi zelišči in preložimo na krožnik. Janeževe gomolje prerežemo na polovico, nato jih naribamo ali narežemo na zelo tanke rezine ter pokapljamo z limoninim sokom in oljem. Lososove fileje splaknemo z vodo in s kuhinjsko krpo osušimo, nato pa v ponvi na oljčnem olju zapečemo z obeh strani. Vse sestavine blago solimo in popramo. Jed na krožniku pokapljamo z oljčnim oljem in limoninim sokom.