Jadranka Juras je glasbenica in zaščitnica živali Odkrito.si

Drugačno poletje za Jadranko Juras

nesreča2 Svet24.si

VIDEO: Z vso silo zapeljala v bencinsko črpalko ...

meteor rusija Svet24.si

VIDEO: Največji meteor letošnjega leta spet ...

drolc_bobo_07.01.14 Svet24.si

Umrla je igralka Štefka Drolc

bql Najstnica.si

BQL sta najmlajša glasbenika s to nagrado!

svetleče Petisvet

To se zgodi, ko se aktivira čakra zapestnica!

ian 2 Njena.si

Slavni par pogrešan, sprožili so reševalno akcijo

Nasveti

Pite in bureki za vsak dan

Burek si lahko privoščimo za hiter prigrizek, lahko pa ga pripravimo, spečemo in z užitkom pojemo tudi doma.

Avtor:

K.K.

Značke:

Belokranjska sirova povitica

Za 8 oseb Priprava: 50 minut

Pečenje: 40 minut

Sestavine: testo: 500 g moke * 3 dl mlačne vode * 1 jajce * 3 žlice olja * ščep soli; * za nadev: 500 g skute * 2 žlici sladkorja * 150 g zmehčanega masla * 2 jajci * 4 žlice goste kisle smetane * ščep soli.

Priprava: Iz sestavin zamesimo gladko, voljno testo, ga oblikujemo v hlebček, premažemo z oljem in pustimo v pokriti skledi počivati 30 minut. Medtem pripravimo nadev: zmešamo sestavine (skuto, sladkor, maslo, jajci, smetano in malo soli) in pustimo, da počakajo. Na večjem pomokanem prtu razvaljamo testo v pravokotno obliko in ga nato preko hrbtov rok na tanko (5 mm) razvlečemo. Na testo namažemo enakomerno plast nadeva. Zvijemo v zavitek, zavitek pa položimo na pomaščen (ali s papirjem za peko prekrit) pekač v obliki polža. Premažemo z maslom in pečemo v vroči pečici pri 180 stopinjah 40 minut. Ponudimo še toplo.

Več v Zarji št. 49, 5.12.2017