balmoral 2 profi Odkrito.si

Šokantna novica o smrti princa Philipa

16-oliver dragojevic Svet24.si

To si je o Slovencih mislil Oliver Dragojević

tretje oko, akaša Petisvet

Akaški zapisi dostopni vsakemu, to je pot do njih

vodstvo UKC Svet24.si

Slovenski otroci umirajo, zdravniki pa se kregajo

vunjak dopust2 Svet24.si

FOTO: Dejan je vesel, da ga imajo za očetovega ...

Niall Horan in Hailee Steinfeld (1) Najstnica.si

Niall Horan in Hailee Steinfeld končno pokazala, ...

Petra_Kercmar_foto_Mankica_Kranjec Njena.si

Z njim na dopustu uživa Petra Krčmar

Mnenja

Kako je Tonin abortiral samega sebe

Naslov žal ni moj, prepisala sem ga z družabnega omrežja, kjer politikove modre misli na veliko komentirajo tudi moški.

Avtor:

Sonja Grizila

Značke:

Hvala bogu, sicer bi bilo videti, da bomo samo ženske penile in rjovele, naj nehajo zlorabljati naše maternice v politične namene.

Kaj se je zgodilo? Predsednik NSi Matej Tonin je časniku Večer zaupal, da je na pregledu pri ginekologu, kamor je spremljal ženo, zagledal na ekranu ultrazvočno sliko svojega potomca v ženinem trebuščku. In se mu je milo storilo; le kdo bi mogel tistemu bitju tam storiti kaj žalega, je zasmrkal, pa čeprav je bila žena v obdobju, ko bi še lahko naredila splav (če bi ga, bi Tonin najbrž obvestil slovensko javnost z vsemi podrobnostmi vred ali kaj). Novinarka je politika seveda zaslišala, kaj nas čaka pod njegovim morebitnim vodstvom, in povedal je zelo jasno, da bi dostop do splava zelo zapletel. »Splav bi otežil in ne bi ga financiral iz osnovnega zdravstvenega zavarovanja.« Ker sumim, da je bil intervju avtoriziran, ni nikakršne možnosti, da bi kolegica kaj narobe razumela. Tudi Tonin tega ne trdi, se pa močno vleče nazaj, češ da se je nespretno izrazil. Kaj bi pa rekel, če bi se izrazil spretno? 

Pred dnevi sem zavila v neko prelepo božjepotno cerkev in na klopeh so bile podobice z brezjansko Materjo Božjo in naslovom Molitev za domovino. A se pripravljamo na vojno in se je treba prešteti, kdo jo bo branil in kdo ne, sem se vprašala. Na drugi strani je čisto zares molitev, ki jo je izdala škofovska konferenca, med drugim pa pravi takole: »V času, ko se pripravljamo na volitve, Te prosimo, da bi se jih vsi kristjani udeležili in odgovorno oddali svoj glas za vse, ki se zavzemajo za pravičnost in življenje, za družine in otroke, za okolje in versko svobodo.« Ne piše sicer, a razumemo, da morajo biti družine sestavljene iz očeta in matere različnih spolov, da pomeni »zavzemanje za življenje« prepoved splava pa tudi trpljenje ob koncu življenja, ker bo že bog odločil, kdaj sme umirajoči zapustiti ta svet. In tudi tisto o verski svobodi je precej jasno – gre za svobodo kristjanov in ne morda mormonov, muslimanov in brezvercev.  

Več v Zarji št. 22, 29. 5. 2018.