vodičar Odkrito.si

Usodni da Mihe Vodičarja, prišla tudi bivša

helena blagne Svet24.si

Helena, Salome, Desa in Zvezdana o menopavzi

Harlequin ichthyosis, luske Svet24.si

VIDEO: Mati svojega enoletnega sinčka dvakrat na ...

Luka Mesec Svet24.si

Koalicijske igrice in zviti načrti Luke Mesca

Selena Gomez, italija Najstnica.si

Selena Gomez ujeta v naši sosednji državi

angelska števila Petisvet

Angelska števila: kaj vam sporočajo angeli?

kolsek natalija 16_1 100 Njena.si

Natalijo Kolšek ujeli policistki

Ljudje

Dvojčki in mame pred oltarjem

Avtor:

Jelka Sežun

Značke:

Prva polovica leta bo za britanski dvor in kraljičine podanike polna srečnih dogodkov – zdaj vemo, da se bo princ Harry poročil v soboto, 19. maja. Tabloidi nam obljubljajo, da to ne bo samo še ena kraljevska poroka, Meghan Markle bo namreč precej nekonvencionalna nevesta. Da bosta s Harryjem naredila stvari precej po svoje, obljubljata. Kar je povsem verjetno, Harryja, ki je vedno dlje od prestola, namreč protokol ne veže tako kot njegovega starejšega brata, ki bo nekoč postal britanski kralj. Da bosta prelomila s tradicijo, obljubljata zaročenca. Meghan si menda želi, da bi jo do oltarja pospremila mama Doria, kar bo, če se res zgodi, prvič v zgodovini britanskih kraljevskih nevest.

Ampak pred tem bodo Britanci proslavljali še en srečen dogodek, rojstvo Williamovega tretjega otroka. Kdaj naj bi se detece rodilo, William in Kate seveda ne povesta, vemo le, da se bo zgodilo enkrat aprila. Tudi o spolu kot pri prvih dveh otrocih nista rekla niti besede. In tako tabloidi počnejo tisto, kar tako ali tako najraje počnejo – ugibajo. Tule je ena zanimivejših teorij: vojvodinja naj bi tokrat pričakovala dvojčka. In imajo tudi neizpodbiten, no, skoraj neizpodbiten, dokaz – vojvodinja Catherine se je v javnosti pojavila v modri obleki, takoj naslednjič pa v rožnati. In je seveda vsakemu logično razmišljujočemu tabloidnemu novinarju pri priči jasno, da nam vojvodinja namiguje, tokrat bosta dva, fantek in punčka. Neki drug tabloid pa je naredil naslednjo logično stvar: vprašali so jasnovidko. Ta je rekla, punčka bo (pa da Meghan in princ Harry ne bosta dolgo zdržala skupaj, je še napovedala).

Drugi ugibajo, da se bo vojvodinja tokrat morda izognila porodnišnici in rodila doma, menda zato, ker so široke ljudske množice, ki pred vsakim rojstvom taborijo pred bolnišnico, postale preprosto preglasne in prenaporne. Tretji medtem otroku že izbirajo ime. V stavnicah pri dekliških imenih največ stavijo na Alice, v igri pa so še Amelia, Alexandra, Isabella, Mary in Victoria. Seveda pa je povsem mogoče, da bo Kate otroka, če bo deklica, poimenovala po svoji mami, Carole. Da bi se otrok imenoval po sedanji kraljici Elizabeti, ni zelo verjetno, saj je to že eno od imen princeske Charlotte, povsem izključeno pa ni. Fantek utegne postati Albert, Arthur (ki je tudi eno od imen princa Charlesa in princa Williama), Charles (tako je ime Williamovemu očetu in stricu, Dianinemu bratu), Francis (srednje ime vojvodinjinega očeta in dedka), Frederick, Philip ali James.

Medtem pa se veliko dogaja dveinpolletni princeski Charlotte – ne, ne govorimo o pubu v Essexu, ki so ga pred kratkim poimenovali po njej (njen starejši brat je svoj pub dobil pred kratkim), še nekaj večjega se je zgodilo: pikica je šla prvič v vrtec. Princeskin vrtec je nedaleč od njenega doma, deluje v stari cerkvi in je (se razume) hudo ekskluzivna zadeva, saj stane približno 14.500 funtov (okrog 16.300 evrov) na leto.