janez usenik Odkrito.si

Voditelj na Pop TV: Luke Dončića imam poln kufer!

neymar re Svet24.si

VIDEO: Brazilci v šoku: so ostali brez Neymarja?

boris-becker_re Svet24.si

Beckerjev diplomatski potni list v bistvu ...

FOTO1 Dojencki Svet24.si

Kradli slovenske otroke in jih prodajali na Zahod?...

Hailey Baldwin-justin bieber-poljub Najstnica.si

Hailey Baldwin in Justin Bieber ujeta med ...

uvodna Petisvet

Očka, ne bo me več k tebi

Nick Vujičić Njena.si

Žena Nicka Vujičića iskreno o tem, kaj čuti do...

Ljudje

Vedno korak spredaj

Brigitte Macron, neizvoljena kraljica Francije

Avtor:

Jelka Sežun

Značke:

Revija Vogue, ki ji lahko rečete tudi modna biblija – in nekateri ji – je objavila svojo letno lestvico najbolje oblečenih žensk na svetu. Pravzaprav je bolj seznam kot lestvica, saj pred imena, ki s svojim oblačenjem domnevno vplivajo na to, kaj nosijo ženske na ulici, niso pripisali številk. In tako ne vemo, katera je najlepše odeta, vemo pa tole: ena od njih je prva dama.
In ne, ni Melania.

V resnici je huje kot mislite, nekdanja Slovenka v Beli hiši se med običajne osumljenke – saj veste, Rihanna, Nicole Kidman, Natalie Portman, Emma Stone ... – letos sploh ni uvrstila. Ne, Melanie Trump ni med najbolj izbrano oblečenimi ženskami sveta. Kar nas pravzaprav ni strahovito presenetilo. Zato pa je na seznamu prva dama Francije, štiriinšestdesetletna Brigitte Macron.

Čeprav je pravzaprav mogoče še bolj pomembno kot to, da zna suvereno nositi kavbojke in izbrati pravi šal k črnemu plaščku, to, da prva med Francozinjami samozavestno prekinja tradicijo – Brigitte Macron je prva prva dama, ki noče, definitivno noče ostati v ozadju.

Ki noče stopicati tri korake za svojim moškim.

Noče, pa konec.

Kdo pa misli, da je, Marija Antoaneta? se zgražajo francoski konservativni mediji. Saj je ni nihče izvolil za kraljico Francije! Še princ Philip stopi vstran in prepusti osrednje mesto kraljici, Francozom pritegujejo britanski tabloidi, ki so zvečine tudi bolj desnega prepričanja. Ampak gospa Macron se ne pusti poriniti za moške hrbte: »Danes ženski ni treba stati v ozadju,« je rekla v nekem intervjuju.

In tako po navadi hodi in stoji poleg ali pa še kakšen korak pred francoskim predsednikom. Pa zato lahko mirno trdimo, da je gospa vedno korak spredaj. V modi in dobesedno.

Več v Zarji št. 2, 9.1.2018