Lado Bizovičar Odkrito.si

Lado Bizovičar kmalu očka?

prepoznava Svet24.si

Segla v nakupovalni voziček in ukradla torbico

Horoskop Petisvet

ASTRO NASVETI: od 16.7. do 22.7.2018

Kolinda Grabar Kitarovič_rusija 2018 Svet24.si

"Smo najbolj revni v EU!" je spomnil politike, ki ...

horoskop-oven Svet24.si

Horoskop za ponedeljek, 16. julija

5 Seconds Of Summer Najstnica.si

5SOS s to pesmijo postavljajo rekorde

kino (2) Njena.si

Nista načrtovala: 6 pack Čukur bo prvič postal ...

Ljudje

Naš vrelec mladosti

Slovenske zdravnice in terapevtka o lepotnih posegih.

Avtor:

Andreja Comino

Značke:

Številni ne nasedajo več lepotnim zahtevam ali celo prisegajo na naraven videz. Shirley McLaine je nekoč dejala, da obožuje svoje gube, saj pomenijo, da je živela. Številnim ženskam se to zdi le slaba tolažba in zmečejo ogromne zneske, da bi jih lahko zradirale. A ne glede na to, kako ravnodušni se trudimo biti do neizbežnega staranja, prej ali slej pride jutro, ko te povešene veke, podočnjaki do kolen in zemljevid iz gub spravijo v obup. Številne si pomagajo z lepotnimi popravki, botoksom in drugimi metodami brisanja let. Nas pa je zanimalo, kaj o tem v resnici mislijo slovenske zdravnice in ali so dovolj pogumne, da priznajo, s čim so same osvežile svojo podobo. Zaupale so nam svoj odnos do staranja in razkrile, s čim si pomagajo v bitki s časom.

Vesna Tlaker Žunter: Pri skoraj 45 brez gub na čelu in okrog oči

»Iz lastne izkušnje vem, kako težko je premagati začetni strah pred kakršnim koli posegom. Če ne bi bila dermatologinja, ne vem, kdaj bi zbrala pogum in se odpravila na posvet. Pri štiridesetih, ko sem imela med obrvmi že kar grdi navpični gubi, me je kolega brez dosti spraševanja posadil na svoj stol in mi vbrizgal botoks. Naredil mi je veliko uslugo! Bilo je kot skok v morje, ki se zdi mrzlo, potem pa je fino, ko si notri. Od takrat redno uporabljam botoks, zato sem pri skoraj 45 letih brez gub na čelu in okrog oči. Vsakih šest mesecev ponovim terapijo, apliciram si ga najraje sama, ker me res skoraj nič ne boli le, če naredim sama,« razlaga in dodaja, da ker ima okrogel obraz, hialuronskih polnil ne potrebuje veliko, vendar jih redno sproti uporablja za nadomeščanje volumna tam, kjer ga izgublja: v podočnjakih, nad ličnimi loki, pa seveda pod gubami okrog ust in na bradi. Vsakih devet mesecev si vbrizga injekcije hialurona v ustnice. »Ustnice se z leti posušijo v čemerno tanko črto, če hialurona ne nadomestimo. Ne želim si nič večjih ust, kot sem jih dobila od matere narave, samo suhe slive sredi obraza ne maram imeti,« je slikovita zdravnica, ki je od vseh posegov najbolj vesela odkritja injekcijske lipolize, s katero si je zmanjšala »težka« lica. Kljub normalni teži je bila prej čisto okrogla v obraz, potem pa si je to napako končno lahko popravila.

»Najboljši način vzdrževanja naravnega videza so redne terapije. Čim več jih delamo, tem bolj z njimi spodbujamo kožo, več kolagena bo dala od sebe in dlje bo ostala zdrava in močna. Ni estetskega postopka, pred katerim bi imela zadržek in ga ne bi nikoli opravila, če bi ga potrebovala. Nikoli pa ne bi izbrala izvajalca na podlagi nizke cene. Tako kot povsod v življenju je tudi pri estetskih postopkih treba nekaj vzeti stran, da je cena lahko nižja. Praviloma so to slabši material, manj izobraževanja, krajši čas obravnave in podobno. Prenapihnjene spake, ki jih ni veliko, a žal hodijo po Sloveniji, prihajajo večinoma od nizkocenovnih izvajalcev, denimo zdravnikov z območja nekdanje Jugoslavije, ki na črno delajo po hotelskih sobah in kozmetičnih salonih, ob zapletih pa pustijo pacientke na cedilu. Če za nekaj ni denarja, je bolje počakati in prihraniti za kakovostno storitev.«

Več v reviji Zarja št.,39. 26. 09. 2017