Ljudje

Limonina pita z ljubeznijo

Salome, najboljša kuharica med slavnimi

Ko se je v oddaji MasterChef pojavila Salome, številni niso verjeli, da bo prišla prav daleč, mislili so, da si pač želi samo nove medijske pozornosti. Pa ni bilo samo to. Salome rada kuha od malih nog, ko je v strahu pred mamino jezo svoje male kuharske mojstrovine metala za štedilnik. Iz oddaje v oddajo je boljša ustvarjalka jedi, njena limonina pita pa je postala prava prodajna uspešnica. In ne samo to – na račun sodelovanja v oddaji je dobila zaposlitev. To pa v današnjih časih ni kar tako.

Zakaj ste se odločili za sodelovanje v oddaji MasterChef?

Povabili so me s Pop TV. Že dolgo sem si želela nastopati v kakšnem bolj resnem projektu in mislim, da je bil prav MasterChef to, kar sem si želela, zato sem z meditacijami pošiljala prošnje zanj v vesolje. 

V šovu ste se obdržali presenetljivo dolgo – ste tudi sami pričakovali kaj takšnega?

Želela sem si priti med prvih pet, a nisem verjela, da bom. Pa mi je uspelo, čeprav je bilo v šovu veliko tekmovalcev, ki so bili zelo glasni, kako znajo kuhati. Imela sem občutek in mislila sem, da sem slabša od njih. 

Od kod vam strast do kuhanja, do ustvarjanja jedi?

Ker živim sama, sem prisiljena, da kuham zase. Veliko sem se naučila od mame, ki je po poklicu kuharica, tako da sem vedno opazovala, kaj in kako daje v lonec. Imela sem »staro šolo« kuhinje. Moj oče pa je bil po poklicu pek in vse to je bila odlična podlaga za oddajo MasterChef. 

Potem imate kuhanje v genih. Ste kuhali že od malega?

Kuhala sem na skrivaj, da mama ne bi izvedela. Ko je šla v trgovino, sem spustila rolete, pristavila stol k štedilniku in pekla jajčka ali kuhala kavo. Ko sem zaslišala, da se mama vrača, sem vse skupaj vrgla za štedilnik. (smeh) Bila sem še otrok, premajhna, da bi kuhala. In ko je mama enkrat na leto pometala za štedilnikom, je padla v šok, ko je vse ostanke moje kuharske umetnosti našla na tleh med steno in štedilnikom.

Celoten pogovor s Salome si lahko preberete v 23. številki revije Zarja.